Co je ORP a proč je důležité?
Je to zkratka pro oxidačně redukční potenciál. Ten má buď kladné nebo záporné hodnoty. Čím vyšší je kladná hodnota ORP nápojů nebo potravin, tím je pro lidské tělo škodlivější (oxidační). Čím vyšší je záporná hodnota, tím je pro lidské tělo prospěšnější (antioxidační). Antioxidanty absorbují škodlivé volné radikály, které na sebe vážou a ty jsou pak vyloučeny z lidského těla.
Nezatěžujme se však příliš odbornými termíny a uveďme si raději několik příkladů hodnot konkrétních nápojů.
-150 až -350 mV ….. Alkalická voda z našich konvic a lahví (velmi vhodná k pití)
-120 mV ……………… Hodnota buněk v lidském těle
-100 mV ……………… Čerstě vymačkaná pomerančová šťáva
+190 mV …………….. Balená voda
+200 mV ……………… Kohoutková voda v horách
+300 mV …………….. Pivo
+400 mV ……………… Alkohol
+500 mV ……………… Kohoutková voda ve městech
+800 mV ……………… Cola, Sprite
Tak moc kladné ORP velmi poškozuje zdraví, způsobuje nemoci a nadváhy.
Pro naše těla je vhodné přijímat co nejvíce látek obsahujících antioxidanty, aby nedocházelo ke zbytečné vnitřní oxidaci našeho těla. Nyní je už řešení jednoduché a levné.
Voda z našich Alkalických konvic a lahví.
[…] ORP: vytváří antioxidační vodu, která nevybíjí buňky a čistí […]
[…] nebo Alkalické cestovní láhvi. Tyto produkty vodu mineralizují, zvednou její pH, upraví její ORP a zharmonizují její vnitřní strukturu, doslova za pár […]