Co je pH a proč je důležité?
Potenciál vodíku (pH) je číslo, kterým v chemii vyjadřujeme zda tekutina reaguje kysele či zásaditě (alkalicky). Neutrální roztok má pH 7,0. U kyselin je pH menší než 7 (čím menší číslo, tím silnější kyselina). Zásady mají pH větší než 7 (čím větší číslo, tím silnější zásada).
Vyšší pH v těle snižuje potřebu tuku a cholesterolu, který slouží k ochraně organismu před škodlivými kyselinami. Ztráta rovnováhy pH v těle může způsobovat nemoci, které často označujeme jako špatná látková výměna, či špatný metabolismus.
Nejčastější poruchou této rovnováhy je i známé překyselení organismu. Nízké pH znamená pro tělo problém. V překyseleném prostředí organismu jsou ideální podmínky pro viry a bakterie, které způsobují nedostatek energie, bolesti a závažná onemocnění. Tyto problémy úzce souvisí s nedostatkem zdravé zásadité vody. Nyní je už řešení jednoduché a levné. Voda z alkalických konvic a lahví.
Hodnoty pH vybraných tekutin měřených digitálním pH metrem 2012-2019
pH 2,3 ….. OCET
pH 2,7 ….. PEPSI COLA
pH 3,0 ….. SIRUPY (malá lžíce sirupu sníží i velmi alkalickou vodu)
pH 3,1 ….. MIRINDA
pH 3,7 ….. RED BULL
pH 3,8 ….. PUNČ S ALKOHOLEM
pH 3,9 ….. LÁK Z OKUREK
pH 4,1 ….. PIVO
pH 5,4 ….. KÁVA
pH 6,5 ….. Ø slin lidí s různými zdravotními problémy
pH 6,6 ….. KRAVSKÉ MLÉKO
pH 7,0 ….. NEUTRÁLNÍ HODNOTA
pH 7,4 ….. RÝŽOVÉ BIO MLÉKO
pH 7,4 ….. LIDSKÁ KREV
pH 7,4 ….. LIDSKÉ MATEŘSKÉ MLÉKO
pH 7,5 ….. HODNOTA SLIN TEREZY (aktivní sportovec, stáří 15 let)
pH 7,7 ….. HODNOTA SLIN FILIPA (stáří 9 měsíců)
pH 8-10 … VODA Z NAŠICH KONVIC A LAHVÍ
Voda z našich alkalických konvic a lahví vyrovnává překyselení organismu a tím mu velmi prospívá.